zen garden: sätta vatten funktioner

En zenträdgård traditionellt anses vara en torr landskap eftersom det inte finns någon påtaglig vatten närvarande. Istället vattnet symboliseras av de vågliknande former som rakade i sand och grus som utgör grunden för trädgården. Många västerländska landskapsarkitekter som att lägga ett vattenfall eller en damm till sina Zen trädgårdar. Närvaron av rinnande vatten är mycket avkopplande och hjälper meditation och avslappning processer. När du lägger till ett vattenspel till en Zen trädgård är det viktigt att det blir en organisk del av trädgården.

Ett vattenfall är ett vanligt inslag i västra Zen trädgårdar. Vattenfall kan tillsättas på flera sätt. Det första alternativet är att köpa en hängande vattenfall. Detta kit kommer att innehålla ett väggfäste, slangar och en bassäng. För att installera denna typ av vattenfall du kommer att behöva sjunka ankare i den yttre väggen i ditt hem eller struktur där fontänen kommer att placeras. Ankare kommer att användas för att stödja vikten av vattenfall och vattnet. När ankare har installerats, hänga vattenfall kroppen på dem. Anslut sedan slangen och vattenpumpen, fyll vattenfall bassängen och anslut elsladden i. Denna pump kommer att flytta vattnet från bassängen genom slangen och ut ur pipen.

Lägga till en vattenfall

Ett annat alternativ är att bygga ett vattenfall i din damm design. Detta kan göras enkelt genom att bygga upp en stenig område i ena änden av dammen och sedan trär en slang för att återföra vattnet genom berget så huvudet av slangen sticker ut ur klipporna nära toppen. Detta gör det möjligt för vatten att sippra genom de bergarter och falla in i dammen nedan. Du kan skapa spridningseffekter genom att placera plana plattor av skiffer och argillite i nivåer som kommer att skapa små vattenfall som kommer att styra den åter vatten från filtreringssystem i din damm.

Planering Runt en damm

Om du redan har en damm i din trädgård och du är intresserad av att lägga till en Zen trädgård till din landskapsarkitektur, sedan överväga placeringen av din utomhus utrymme. Vid planering runt en damm måste du bestämma om du vill att din damm att stå i centrum av din Zen trädgården eller om du vill att det ska vara belägen i utkanten av din Zen garden.

Om din damm är brännpunkten för trädgården, kan du lägga till en stor, flat sten bredvid punkten för att sitta och meditera. Omger meditationen rock och din damm med ett hav av sand och sträcker sig kärnan och förflyttning av vattnet i din damm hela din Zen trädgård genom håva in vågmönster i sanden.

Om du väljer att placera din damm vid kanten av din Zen Garden, kommer läget för din damm avgöra vilka reflektioner skapas och vad energin överförs från naturen till din Zen trädgård.