vinyl vs stål sidospår

Både vinyl och stål sidospår är mycket populära material i byggbranschen i dag. Men båda materialen har unika egenskaper som kan göra dem mer lämpliga i olika applikationer. Här är några saker att tänka på om vinyl och stålbeklädnad.

Både vinyl- och stål anses vara mycket hållbara sidospår material. Under normala förhållanden kommer båda pågå i många år. Men mellan de två alternativen är stål kommer att vara den mest hållbara val. De flesta stål sidospår kommer att pågå mellan 30 och 40 år innan den behöver målas om. När du målar det, kan det pågå i ytterligare 30 år i vissa fall. Detta ger dig upp till 70 års användning av din stål sidospår. Vinyl vanligtvis inte varar så länge. I vissa fall kan det vara mellan 30 och 40 år.

Hållbarhet

Stål sidospår kommer att vara mer motståndskraftiga mot skador än vinyl. Stål är normalt inte påverkas av extrema temperaturer som vinyl kan vara. Vinyl har varit känt att chip och spricka på grund av expansion och kontraktion som det går igenom. Om vinyl inte är installerad med rätt expansionsutrymme runt det, kan det orsaka allvarliga skador.

Skada

Stål sidospår är också mer motståndskraftig mot att bucklas av hjärtobjekt. Till exempel, om du klipper varvet och en sten skjuter ut från gräsklipparen, kommer det normalt inte göra någon skada på stålet. Men med vinyl, kan du stöter på några skador problem i denna situation.

Startavgift

När stål skadas av hagel eller något annat hårt föremål, behöver du inte nödvändigtvis måste reparera det genast. Reparationer på stål sidospår är mer av en kosmetisk fråga. Med vinyl, kan du inte skjuta upp reparationerna. När vinyl är skadad, kan det låta vatten i sidan av huset. Därför kommer detta att tvinga dig att reparera vinyl direkt. När du inte har pengar att göra en reparation, kan detta vara en börda.

reparationer

Ett område som dessa två typer av väggbeklädnad skiljer sig i är kostnaden. Typiskt stål sidospår kommer att bli dyrare att få installerat. Vinyl är typiskt ett billigare material att tillverka. Undantaget från denna regel är när oljepriserna är höga. Vinyl produktion är direkt kopplad till detta pris. När detta händer, kan du kanske hitta vinyl som är ungefär samma pris som stål sidospår.

Miljöpåverkan

Om sidospår är skadad, kommer det vanligtvis att vara billigare och lättare att reparera vinyl. Ersätter stål sidospår kan vara mycket kostsamt och detta gör de löpande kostnaderna som är förknippade med stål sidospår högre i de flesta fall.

Båda dessa sidospår material också påverkar miljön på olika sätt. Stål sidospår är helt återvinningsbara och därför har en minimal påverkan på miljön. Vinyl är inte så miljövänligt. Vinyl inte brytas lätt och kan orsaka problem för framtida generationer.