vinyl: j kanal grunderna

J kanal sidospår används för att avsluta ändarna av vinyl, runt dörrar, fönster, och på hörn. Den har fått sitt namn från J form den har när man tittar ner från toppen av pjäsen.

J kanal sidospår måste mätas noggrant för att möjliggöra korrekt installation. Måttet tas från hela dörren eller fönstret, eller på hörnet den installeras. Mät från utsidan av den befintliga trim för bästa passform. Kanalen måste ges utrymme för sidospår att expandera och kontrakt med varierande temperaturer. Sidospår ska klippas något kortare i de områden där J-kanalen kommer att installeras. Vara säker på att du inte skär det så kort att sidospår kommer att falla ut ur kanalen.

Mätning

Om du skär ändarna på en 45-graders vinkel, och skapa en liten minskning på ovansidan av J-kanalen, kommer vatten att kunna köra ner i kanalen utan att fastna i. Detta kommer att förhindra vattenskador som kan uppstå när vatten tillåts att komma under sidospår själv. Många tillverkare kommer att innehålla en liten perforering längs kanalen som inte är lätt att se just för detta ändamål.

Fukt