vinter hand om en kobra lilja

Liksom många insekts växter, kobra liljor är perenn. Detta innebär att de kommer att växa och foder under sommaren, men blir vilande under vintermånaderna. Trots sin dvala, kommer din cobra lily måste fortfarande regelbundet vårdas.

Under sin vilande period kommer du att märka att de kannor försämras och bli brun. Detta är en naturlig process för denna typ av köttätande växt och under det kommande året för sin tillväxt, kommer nya plantor utvecklas runt rötterna och dessa så småningom kommer att växa till nya kannor. Denna process händer eftersom som många köttätande växter, kobra liljor är faktiskt själv-sådd.

Cobra liljor trivs i kallt, sumpiga mark och det är viktigt att upprätthålla en nivå av svalka i jorden även under vintern. Det enklaste sättet att uppnå detta är att sätta flera isbitar på jorden runt plantan. När isen smälter, kommer det att sippra genom jorden och kyl rötterna. Om du har ett dropp system på plats i närheten av din anläggning kan du sätta ett par isbitar i vattnet eftersom detta kommer att ha en liknande effekt.

Detta kommer också att fungera som ett medel för vattning och om den genomförs på en daglig basis, bör det inte krävas underhåll.