vilken typ av orkidé växer bäst utomhus?

Naturliga orkidéer växer exceptionellt bra utomhus, och många sorter föredrar att vara utanför för optimal hälsa. Detta kommer i slutändan att bero på klimatet där du planterar, men det finns ett fåtal arter som fungerar bra i flera klimat med minimal skötsel.

Den Spiranthes odorata, även känd som gemensamma damer flätor, är en mycket rejäl perenn orkidé som växer stora utomhus i varierande temperaturer. Dessa växter kräver lite vatten och föredrar indirekt men gott solljus och kommer att blomma på flera gånger om året.

orkidé Sorter

Dendrobium orkidéer, som är några av de vanligaste sorterna, gör mycket bra utomhus, även i kallare klimat. De är också några av de härdigaste orkidéer för utomhus trädgårdar.

växer Utomhus

Med alla utomhus orkidéer, är det viktigt att se till att det finns tillräckligt med vatten dränering och ordentlig belysning. Beroende på sort, kommer vissa växter behöver extremt direkt solljus, medan andra kommer att behöva indirekt ljus och skydd från vinden.

Använd gödselmedel som riktas till varje orkidé istället för att använda en konsekvent parti för hela din trädgård. Varje blomma behöver olika nivåer av kvävegödsel samt ytterligare tillskott av kalium och kalciumrika ingredienser för livslängd.