vilken fuktspärr bör du använda i laminatgolv?

Att sätta en fuktspärr under laminatgolv är viktigt om du installerar den över en konkret undergolvet. De flesta tillverkare kräver det för att behålla dina garantier. Här är några olika typer av fuktspärrar som du skulle kunna använda på ett effektivt sätt.

En Visqueen ångspärr är en typ av fuktspärr som du kan använda under laminatgolv. Denna typ av fuktbarriär kommer i rullar som normalt täcker 100 kvadratfot eller mer. Du rulla bara dem och tejpa fast dem i golvet. Detta kommer att bidra till att hålla fukt som kommer upp ur betongen från att komma in i laminatet kärnan. Eftersom laminatet har fortfarande trä i kärnan, kan det svälla när fukt kommer in den. Den Visqueen kommer effektivt förhindra allt från att komma igenom i laminatet.

Visqueen Barrier

Något annat som du skulle kunna sätta under ett laminatgolv är en 2-i-1 dyna. Denna typ av material är faktiskt en kombination av ett laminat pad och en fuktbarriär. De sätter båda dessa objekt tillsammans i en enkel rulle. De kommer oftast i samma storlek rullar som Visqueen ångspärren och installeras på samma sätt. Detta gör det bara lättare eftersom du inte också behöver installera en dyna.

2-i-1 Pad