vilka livsmedel bör du växer till spara pengar?

Cole är en författare, konstnär, och amatörfotograf. Hon har skrivit flera blogginlägg och artiklar för en mängd olika publikationer, inklusive hennes egen sida, fred och kaos. Cole älskar att tillbringa tid med sin man och dotter, och deras två husdjur.

Det är inte svårt att gå över budget när du är ute matinköp. Med ökande priser på nästan allt, inklusive mat, livsmedelsbutiker räkningar fortsätter att gå upp och upp. Men det är ett enkelt sätt att spara pengar på mat: odla din egen!

sallad gröna

Många frukter och grönsaker är lätta att odla, beroende på vilken region du befinner dig i. Växande din egen mat är bättre för dig eftersom det finns mindre tid mellan skörd och konsumtion erbjuder de mest näringsämnen. Det finns också den extra fördelen av att veta din mat är ekologisk och fri från bekämpningsmedel. jag

örter

Sanningen är, samtidigt som du enkelt kan spara pengar genom att odla vissa livsmedel i hem trädgårdar, kan vissa växter faktiskt kosta dig mer pengar i det långa loppet att växa på egen hand.

tomater

Om ditt främsta trädgårds mål är att spara pengar, tänk på att starta med dessa frukter och grönsaker.

paprika

Det finns många olika typer av sallad tillgängliga, inklusive ruccola, grönkål, spenat, roman, isberg, och mangold. Vid mataffären, sallad är alldeles för dyrt, kostar konsumenterna någonstans mellan $ 2- $ 10 beroende på vilken tid på året, även om växterna inte organiskt, förtvättad eller hackad. För att inte nämna, sallad mix påsar oftast bara ger tillräckligt greener för två personer sallad.

Fruktträd

För många människor, kan underlätta för att plocka upp en sallad väska vara värt några extra dollar, men om du vill skära ned på din livsmedelsbutik utgifter, ökar din egen sallad är mycket enklare än du kanske tror. Dessutom kommer en påse med frön endast kosta $ 1- $ 2 och ge tillräckligt greener för dig att äta en sallad varje dag i nästan två månader.

ämnen

Att odla dina egna sallad, börja med att kasta ner några frön en gång i veckan. Din jord bör vara minst 6 inches djupt i en trädgård säng som lätt kan rinna av. Du behöver bara din säng att ha ungefär sex soltimmar per dag. Om du väljer bladen från utsidan av anläggningen kommer dina gröna fortsätter att växa och växa.

Precis som gröna, är lätt att göra rätt från köket växande egna örter. Örter som basilika, persilja, gräslök, timjan och rosmarin är ofta dyra att köpa i affären, kostar $ 2- $ 3 bara för några kvistar. För samma pris, kan du köpa en fyra-pack av färska örter på din lokala trädgård center, som ger dig med örter gång på gång.

Att odla dina örter, helt enkelt plantera dem i en kruka, eller ute i trädgården, i ett område som kommer att få cirka fyra till sex timmars solljus varje dag. När du märker dina örter börjar blomma, klippa knopparna utanför direkt eftersom dina örter inte kommer att smaka lika bra om växter blommar.

TIPS: Om dina växter producerar mer örter än du kan använda på en gång, kan du frysa dem!

Tomater är en av de enklaste växterna att växa själv, och de smakar mycket bättre färsk ur trädgården jämfört med vad du kan hitta i en livsmedelsbutik. En pint körsbärstomater kan kosta allt från $ 2- $ 5 i butiken, men för samma pris, kan du köpa en tomatplanta som kan ge dig 20 gånger så många tomater. Med tanke på många människor köper mer än en anläggning, det är en hel del tomater!

Vid plantering tomater, är det viktigt att välja en plats som får minst sex timmar per dag av fullt solljus.

TIPS: Du kan vända tomaterna i hemlagad sås, pasta eller saft, och sedan kan dem för senare konsumtion.

Paprika är dyra i livsmedelsbutiker, ibland kostar mer än $ 1 bara för en peppar. Lyckligtvis, om du är villig att ge växande din egen mat ett skott, 1 $ kan också köpa dig en starter anläggning på din lokala plantskola.

Att odla dina egna paprika, startar dem i en liten kruka i början av året, cirka 8-10 veckor före sista vårfrost, och sedan transplantera dem utomhus när det är varmare, åtminstone 70 grader Fahrenheit. Du vill att skörda dem så snart de når en bra storlek så att det finns utrymme för mer att växa. Men ju längre de är på plantan, kommer den sötare de blir och ju större deras C-vitaminhalten vara.

Om du bor i ett hus som du äger och planerar att spendera en lång tid som bor där, plantera ett fruktträd är en stor investering. Inte bara kommer du spara pengar på din livsmedelsbutik räkningen, men fruktträd ökar också din landskap.

Om det är något du funderar på allvar, ta del av där du bor och vilka frukter kommer lätt blomstra i din bakgård. För många regioner, detta inkluderar persikor, päron, äpplen, plommon och körsbär, medan andra platser är bättre för citrusträd. Du kommer också att behöva undersöka vilka träd kräver korspollinering och som kommer att göra bra på egen hand, så att du vet hur mycket utrymme du har för ett träd eller flera träd.

Samtidigt med fruktträd i din egen bakgård kommer att spara en massa pengar under åren på färsk frukt, liksom sylt, pajer, och mer, är det viktigt att komma ihåg att dvärg och halv dvärg träd kan ta tre till fyra år innan de är mogna, och fullvuxna träd kan ta upp till åtta år.