Vilka är skillnaderna mellan bågsvetsning glasögon och ficklampa glasögon?

En av de viktigaste delarna av personlig skyddsutrustning, personlig skyddsutrustning, medan svetsning svetsglasögon. Svetsglasögon kan skydda ögonen från smuts, damm, flygande skräp och skadliga strålar som kan bränna eller irritera ögonen. Glasögon är så viktigt att OSHA kräver att alla personer som arbetar som svetsare inom ett företag bära dem vid svetsning eller vara nära andra som svets.

Det finns olika glasögon för olika typer av arbete och det är viktigt att se till att bära rätt glasögon för jobbet. De två vanligaste typerna av glasögon är svetsglasögon och ficklampa glasögon och det finns några betydande skillnader mellan de två av dem.

Bågsvetsning Goggles

Bågsvetsning glasögon har en nyans nyans av 10 till 14, som är ganska högt på skuggan nivå, eftersom det är nödvändigt för glasögon för att skydda ögonen från ultraviolett ljus och infraröd strålning. De flesta bågsvetsning glasögon mörkare så snart som en båge slås så att det finns omedelbart skydd, men detta är inte sant för varje par glasögon.

fackla Goggles

Torch glasögon har en nyans nyans av 3-6 som är på den nedre änden av skuggan spektrum eftersom det inte finns någon ultraviolett ljus som kan skada ögonen under torching. Dessa glasögon används vanligtvis för att skydda ögonen från låga nivåer av infraröd strålning, smuts, damm, och flygande skräp.

Det är alltid bäst att se till att glasögon som används har rätt nyans nivå och att de kommer att skydda ögonen från någon form av fara i en svets- eller skär miljö.