vedeldade eldstäder för nybörjare

Författare, entreprenör, Vegan och Natura Blogger, och de senaste MBA. Grundare av Siteforhumans.com och Prince of Wales Vegan Shoppe.

Mitt hus har en automatisk spis, så när jag vill vara mysigt med en brand jag trycker bara på en knapp och sitta nära nog för automatisk fläkt att värma tårna. Denna lyx är inte ofta, särskilt i äldre hus, och även de välsignade med en härd och skorsten kanske inte vet hur man på ett säkert sätt få det att fungera.

Vad är en dämpare?

Traditionella spisar är lite mer komplex än först möter ögat. Faktiskt göra och hålla en eld som tändes är en mer komplicerad insats än att bara vända en switch, för att inte tala farligare. Denna artikel kommer att fokusera på ett par saker nybörjare bör veta om deras vedeldade spis.

När ska jag ringa en sotare?

För de nya till världen av brand byggnad i en riktig spis, är en öppen spis spjäll helt enkelt en liten flik som måste justeras manuellt för att möjliggöra en brand rök att fly. Gjord av keramik eller ens metall, har denna del är speciellt konstruerad för att tåla värmen från en sprakande eld samt stänga mycket hårt för att neka tillträde bris eller skräp från att komma in ett hem. Även om det verkar oviktiga, kan dess syfte ha en allvarlig inverkan på säkerheten för att ha en levande eld i hemmet, för om de lämnas stängd när eldstaden är i bruk, gaser och kolmonoxid som produceras kan backa upp i hemmet skapar en grav, ibland dödlig, situation.

Prova scout Trick

Utöver grundläggande förståelse som samlats in från Disney filmer, de flesta människor inte vet mycket om vad en sotare faktiskt gör. Men är en uppgift för rengöring av en eldstad och skorsten ganska allvarligt, eftersom uppbyggnaden av sot och kol har befunnits förorena luften och öka exponeringen för kolmonoxid. Enligt Chimney Safety Institute of America, bör en skorsten inspekteras minst en gång per år för att säkerställa frihet från avlagringar och bebyggda materia. Bör även en onormal ökning i rök uppstår ska ett svep snabbt kontaktas.

För nybörjare, om ett nytt hem köps med en eldstad, är eller ett helt enkelt osäker när den sista rengöring inträffade en grundläggande förståelse av terminologin är alltid bra när man talar med en svepande företag. Till att börja med bör man helt enkelt be om en “Nivå 1” skorstens inspektion och svep. Detta förfarande är en bransch standardiserat test, och ett bra ställe att börja när få din skorsten i schack.

Slutligen, att det viktigaste vet när lära känna en vedeldad spis är hur man faktiskt att bygga en brand. Till skillnad från den öppna spisen i mitt hem, de flesta eldstäder inte har en knapp för att tända elden, så här är ett trick jag lärde mig i scouterna många år sedan, som bäst skapar en långvarig eld med så lite ansträngning som möjligt.

Genom att använda torr ved, placera en del wadded tidningen i mitten av en härd. Därefter släpper ut timmer i form av en teepee svävar över tidningarna. När en match är tänd, helt enkelt placera den bland tidningarna så lågorna Rör försiktigt trä, och inom några minuter, under lämplig omständighet bör en brand börja försiktigt uppsluka utrymmet.

Detta koncept fungerar eftersom det viktigaste elementet som behövs för att skaffa en framgångsrik brand är syre. Teepee idé tillåter luft att komma in genom sidorna av strukturen, som omfattar lågorna och göra dem större. Utbyggnaden har räddat mig tid och energi på det förflutna och, om de används på rätt sätt, kan låta dig njuta av din inomhus spis tidigare och med mindre krångel.