vax remover tips för trägolv

Trägolv är en mycket vacker komplement till alla hem, men vax och vax uppbyggnad kan kräva speciella tekniker eller vax remover produkter. Behandlade trägolv är ett av de enklaste golv för att underhålla och hålla ren. Även spillts smält vax är lätt att ta bort från lövträd, förutsatt att du har rätt material och teknik. Läs vidare för att lära flera vax remover tips, tricks och varningar.

Olyckor händer, och när du flyttar ett ljus från hylla till hylla, kan du spiller några heta vax på trägolv. Din första reaktion kan vara att snabbt ta en handduk att torka upp. Denna metod kommer att ta bort en del av vax, men du kommer också att sprida återstoden av varmt vax utåt. Detta kommer att orsaka det tunna lagret av vax för att härda. Vax remover kemikalier kommer inte att hjälpa dig här, och det enda sättet att ta bort härdade vax kan skada dina trägolv.

Ta inte bort Hot Wax

I stället för att rusa för att rengöra den heta vax, bara lämna den ensam. Låt vaxet svalna och härda. Detta kommer att göra att ta bort det mycket lättare. Du kan också fylla en påse med is och hålla den över den heta vax. Detta kommer att påskynda avkylningstiden.

Var uppmärksam på de kemikalier som används

Det finns många vax remover kemikalier på marknaden, men du får endast de som är säkra för trägolv använda. Det viktigaste är att undvika ammoniak eller produkter märkta som vax strippor. Många trägolv tätas med polyuretan eller annan typ av shellack eller hårt skal finish. Ammoniak eller vax strippa kommer att orsaka svåra ytor att smälta från den kemiska reaktionen och blir vita i nyans.

Enkelt är bättre

Det finns massor av vax remover produkter på marknaden för användning på lövved. Dessa produkter kan variera från ett par dollar i uppemot $ 10 till $ 20.

Skrapa bort Wax

Snarare än att spendera pengar, kan du skapa din egen effektiv sanering lösning. Placera några droppar oljefri tvål och ett stänk av vit destillerad vinäger i en hink, och sedan fylla med varmt vatten. Använd en svamp mopp och rengör golvet som vanligt.

När du tar bort vax från ett trägolv, notera att det är lätt att i onödan skada golvet. En spackel är det bästa verktyget som sin kant är avsmalnande och tunn. Sätta kanten vid vaxet linjen, och tryck med jämnt tryck för att enkelt ta bort vaxet. När vaxet avlägsnas, polera området med en frottéhandduk.