vattenbesparande anordningar för köket

Med vatten spar enheter i köket är inte bara ett bra sätt att spara pengar, men kan också minska avfallet. Att förstå vilka enheter du kan använda och vilken nytta de kan ge kommer att vara till hjälp om du är miljövänliga eller bara vill spara pengar.

Att använda sig av luftare, som vattensparande anordningar, i dina kranar och diskbänkar är ett bra sätt att spara vatten. En luftare är en liten skiva som passar inuti ett munstycke och tillför luft till vatten, så att det krävs mindre vatten.

luftare

Matlagning dina grönsaker med en ångbåt, snarare än i en kastrull med kokande vatten, är ett perfekt sätt att behålla vitaminer i maten. Denna utrustning använder mycket mindre vatten än vad som skulle användas om du använder en kastrull med kokande vatten. I händelse av att du inte kan använda en ångbåt av någon anledning, bara använda så mycket vatten som behövs för att göra jobbet. Förebygga behovet att fylla på potten med mer vatten genom att förhindra indunstning med användning av ett lock under tillagningsprocessen.

Ångkokare

Om du behöver varmvatten, och det tar ett tag för att värma upp efter kranen slås på, inte tillåter den ursprungliga kallt vatten gå till spillo. En kanna, islådan eller ens en ren tom glass tub bör placeras under strömmen av vatten tills det blir varmt. På så sätt kan du använda den initiala kallt vatten till en annan användning, såsom vattna växter eller dricksvatten.

kärl

Teknologiska framsteg innebär att apparater du använder i ditt kök som traditionellt använder en stor mängd vatten kan bli vattensparande anordningar. Diskmaskiner och tvättmaskiner är nu tillgängliga som kan programmeras för att använda den minsta mängden vatten som krävs för att göra jobbet. Om dessa högteknologiska versioner är inte tillgängliga, se till att du bara använda tvättmaskiner och diskmaskiner när de är fulla som halv laster kan slösa vatten.

apparater

Använd en vattenkokare som omfattar mätningar för att beskriva hur många varma drycker en viss mängd vatten kommer att producera. Detta kommer att säkerställa att du inte överfylla vattenkokare i enlighet med de drycker som du tänker göra.

Dricker vatten

För att minska de fall då kranen behöver vara påslagen, hålla ett förråd av dricksvatten i kylskåpet så att vatten inte går till spillo i kör kranen för att få ett flöde som är så kall som möjligt.

plughole Stopper

Vattenmätare

Även om det är där och lättillgänglig, är proppen kraftigt underutnyttjade. Snarare än ren disk, frukt och grönsaker under rinnande vatten, stoppa upp kontakten och samla upp vattnet för att tvätta artiklar i.

Montering av vattenmätaren kommer att ge dig en bättre uppfattning om hur mycket vatten du använder i kalkyl som i sin tur kommer att leda till att du använder mindre vatten medvetet eller omedvetet.