vatten och solljus för blåbär växter: en guide

Framgångsrik blåbär produktion kräver full sol och tillräckligt med vatten. Många hem trädgårdsmästare är ovilliga att försöka odla blåbär växter eftersom de tror att de är för svåra att hantera. Använd dessa tips för att se till att din blåbär gröda kommer att trivas.

Tips # 1 – Förvänta dig inte Blåbär Genast

Du kommer inte att äta blåbär din första åren av växande dem. Blåbär produktionen tar ungefär tre år att börja producera frukt. Växter inte blir fullt produktiv tills de är cirka sex år gammal.

Tips # 2 – Välj en plats med full sol

För maximal framgång, dina blåbär växter kräver fullt solljus. Utan full sol, kommer du inte få optimal blåbär kvalitet och avkastning. Välj en plats för dina blåbär växter som får så mycket solljus som möjligt under dagen.

Tips # 3 – rensa bort hängande grenar

Du kanske inte har en mängd val var att plantera dina blåbärsriset i ditt hem trädgård. Om du har ett område som har överhängande grenar, trimma bort dem för att maximera solexponering på dina blåbär växter.

Tips # 4 – Köp blåbär i containrar och vatten omedelbart

För bästa resultat, köpa dina blåbär prover i behållare från en plantskola. När du får dem hem, vattna dem ordentligt och hålla dem fuktig tills du plantera dem.

Tips # 5 – vänta innan du växt

När du tar hem buskar för blåbär trädgård, lämna dem i behållarna och placera dem på den plats där du tänker plantera. Kolla in hur många timmar i direkt solljus växterna får. Om det är tillräckligt förbereda plantering sängar och få dem i marken.

Tips # 6 – Blåbär kräver regelbunden vatten

Under de första ett till två år av tillväxt, blåbär växter kräver en till två inches vatten per vecka. I klimat med lite regn, eller under perioder av torka, kan bristen på vatten kraftigt betona växter. Bevattning är nödvändig för att bibehålla hälsan hos de blåbärsriset.

Tips # 7 – Använd droppbevattning

Förmodligen den bästa metoden för att säkerställa tillräckligt med vatten till blåbär trädgård är att använda dropp eller sippra bevattning. Dessa typer av system ladda ur en beräknad mängd vatten på jorden under växterna. Experter rekommenderar 8 till 12 liter vatten per planta per vecka, vilket ökar när växterna mogna. Dela upp vattning i cykler.

Tips # 8 – Se till att vatten tränger vid rötterna

Blåbär är ovanligt i att det inte har små hårstrån på sina rötter. Detta innebär att blåbär rotytan är mindre än andra växter. De har en liten rotsystem som inte sprids långt från anläggningen. Blåbär anläggningen är endast kunna få vatten från den omedelbara närheten. I trädgården, se till att ditt vatten blir så nära rötterna som möjligt utan övervattning.

Tips # 9 – Använd Timers

Om du använder en gräsmatta sprinklersystem, att använda cykel timers se till att din blåbär avsnittet får tillräckligt med vatten. Du kan tid det under perioder av regn, eller när blåbär redan har fått tillräckligt med vatten.

Tips # 10 – Klimat Notes

I kallare klimat, inte vatten efter början av september om jorden är mycket torr. I varmare klimat, säkerställa växterna inte torkar ut. Imma i varma och torra förhållanden kan bidra till att förebygga skador orsakade av torka.