varm och välkomnande kök

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

I många delar av världen tycker om att komma in med familj och vänner och samlas kring eldstaden. Men idag härden, tack och lov, är mycket mer än en tegelsten-faced spis med en svärtad kock kruka hängande i det.

Faktum är att under de senaste åren, i köket i de flesta amerikanska hem har alltmer blivit en central del av hemmet, åtminstone när det gäller att fungera som en samlingsplats.

Låt oss analysera hur detta rum arbetar i termer av Sheffield riktlinjerna för Interior Design: funktion, humör och harmoni.

Tittar först på detta kök funktion, ser vi att det är i första hand en plats för laga mat, vilket är fallet med alla kök, där den första sak att leta efter när det gäller funktion är hur lätt det är att arbeta mellan kylskåp, spis, Bänkskiva. Den klassiska tillvägagångssättet är att leta efter kyl, spis och diskho att vara punkter i en grov triangel, tillräckligt nära varandra så att det är bara några steg från en till en annan. Och sedan, naturligtvis, desto mer diskutrymme du kan ha i det, desto bättre.

Det är därför ibland ett stort kök är faktiskt mindre bekväm än en liten. En dåligt planerad kök som är i ett stort utrymme kan innebära för mycket tävlar mellan kylskåp och spis.

Detta är också anledningen till att köksöar uppfanns. Här ser vi ön komma till god användning i denna stora utrymme, med stovetop på ytan och skåp för kastruller och stekpannor nedan. Det enda som vi skulle ändra är att vi skulle vända ön runt så att stovetop är vänd bänkskivan ser bakom det. Med andra ord bör kocken vara vänd ut, mot resten av rummet, när man står vid stovetop ön. Detta gäller särskilt i dagens moderna hem, där familjerum och stora rum gränsar ofta köket skapar en stor underhållande utrymme. På detta sätt kocken kan interagera med gäster och familjemedlemmar medan du förbereder måltider.

Annat än att verkar detta kök att fungera ganska bra. Den ugn, mikrovågsugn och kylskåp är nära varandra, och diskbänken, i det bakre hörnet av bilden, ligger inbäddat bekvämt mellan dem. Och ja, det finns massor av mot rymden.

Det här köket också fungerar ganska bra som en samlingsplats. Avföringen på ön är perfekt för perching uppdrag medan de håller kocken företaget, och du kommer att notera också att matbordet, i fotots förgrunden, är lättillgänglig.

Stämningen i detta kök är öppen och bekväm. Du kan lätt föreställa sig familjen middag, med någon som får upp för att få grytan för andra help utan att behöva bryta samtalet. Detta är inte en formell matsal separerade från arbetet i matlagning, men är en folklig, avslappnad plats för att dela en måltid.

Den rustika stol och avföring, den lantliga keramiska gris cookie burk på disken, och knyt skugga över bordet bidrar till denna känsla av avslappnad komfort.

Slutligen, harmonierar detta rum, även om det är faktiskt två rum i ett. Stolen vid bordet är i samma stil som avföringen på ön. De svart inför apparater passar in med de vita skåp, hålla ser enkel och trä bord och trägolv är i samma toner.

Sammantaget ger detta rum ett varmt välkomnande från den kyliga vindar november erbjuder en bekväm plats för vänner och familj att rosta glädjen i höstsäsongen.