varför kompost? 7 fördelar med mulching

Kathy tjänstgjorde som programdirektör för Gateway Greening i Missouri. Kathy har designat och utvecklat över 100 nationellt erkända gemenskap trädgårdsprogram för skolor och volontärer i hela landet. För närvarande är hon intresse utgivaren av Talbot Spy, som omfattar lokala nyheter på Eastern Shore.

Mulching är en av de bästa sakerna du kan göra för din trädgård. Detta är handlingen att placera en skyddande barriär (kompost) runt dina växter och över bar mark. Denna skyddande barriär kan bestå av en mängd olika nedbrytning organiska material, inklusive bark eller flis (från olika trädslag), barr, halm, och kakao bönor skal, eller icke sönderdelnings, icke-organiska material såsom svart plast, landskaps tyg, återvunna däck, grus och River Rock,. fördelarna med mulching är stora, men vi kommer bara att tala om 7 av de största fördelarna.

kontroller Weeds

Genom att använda kompost kan du begränsa mängden ogräs som växa upp i de öppna utrymmen i din trädgård. Kompost fungerar som en barriär, begränsa mängden solljus som kan finna sin väg till ogräset.

behåller fukten

Organiska täckningsmaterial absorberar vatten. Organiska och oorganiska sorter både täcka jorden och begränsa avdunstning. Att behålla fukt, speciellt under varma, torra säsonger kan inte bara hjälpa dina växter, men det kan också hjälpa din vattenräkning.

Förhindrar Soil Erosion

Mulching inte bara håller existerande vatten fångade i jorden, det håller också regnvatten från att tvätta bort din jord. Det gör detta genom att bryta nedgången av vatten och därmed minska kraften när vattnet påverkar marken.

Bibehåller näringsämnen i jorden

Ingen bara gör kompost hålla jorden näringsämnen från att spolas bort med regnet, men det kan också släppa näringsämnen i jorden om du använder ett organiskt material. Detta händer eftersom det organiska materialet bryts ned långsamt på toppen av marken.

styr Skadedjur

Med användning av vissa typer av kompost, såsom ceder bark, kan avskräcka vissa skadedjur på grund av det faktum att ceder bark har naturliga oljor som verkar som insekt repellerande. Att dra full nytta, vara säker på att hitta en kompost som är mycket väldoftande, eftersom det kommer att ha störst inverkan på insekter. Men varnas, vissa täckningsmaterial kan uppmuntra insekter att flockas till din trädgård och ibland ditt hus, så se till att forskningen vilken typ av kompost som bäst passar dina behov.

Uppmuntrar Daggmaskar att röra sig i

Polerar upp din trädgård

TIPS:.. Vår expert trädgårds rådgivare, Kathy Bosin föreslår, “När du lägger till kompost till din trädgård sängar, undvika tornar kompost upp mot stammen eller stammar av växter Detta kan leda till insekts- och sjukdoms problem med att använda alltför djupt skikt av kompost kan också vara ett problem -. allmänhet är 2-4 inches av kompost rekommenderas för de flesta växter ”

Använda organiskt material för marktäckning kan uppmuntra daggmaskar att ockupera din trädgårdsjord. Och som alla bra trädgårdsmästare kommer att säga, daggmaskar att förbättra markstrukturen och närings cykling.

Kompostmaterial kan ge en trädgård ett snyggare utseende genom att fylla i de tomma utrymmena samtidigt som den är en av de enklaste fyllmedel för att upprätthålla. Gräs, markbeläggning och andra fyllmedel kan ta omfattande vård, såsom gräsklippning och vattning, liksom konkurrera om resurser med dina trädgårdsväxter. kompost är lätt att ta hand om och aldrig konkurrerar med dina andra växter.

TIPS: Kathy tillägger: “Mulching runt träden inte bara främjar en hälsosam uppväxtmiljö, men det bidrar också till att hålla underhållsutrustning såsom ogräs piskor långt från trädstammen.”