varför ditt badrum vent fan blir bullrigare

Din mycket pålitlig badrum vent fan precis börjat att ge bort några mycket störande ljud som verkar vara att få högre varje dag, och du är kvar att undra vad som kan orsaka det. Det kan finnas flera faktorer som orsakar bullret från fläkten. Inget behov av att ringa en fix-it killen ännu, här är några möjliga saker som orsakar buller och vad du kan göra för att stoppa det.

Detta är den vanligaste orsaken till din högljudda ventilations fan.Luckily, det är också det enklaste sättet att åtgärda. Kontrollera om det finns föremål, som plastomslag eller bitar av papper som kan ha fastnat där. Eftersom ventilationsfläktar har ett utgående luftflöde kan de ibland suga i bitar av papper eller plast. Om du kan se något främmande inne oroa dig inte, kan dessa lätt avlägsnas för hand, bara se till att du dra ut strömkabeln först.

Främmande föremål Inne i Vent Fan

Allt eftersom tiden går, kan bladen på ventilationsfläkten långsamt tryckas utåt av ren fart av spinnbladet. Detta kan orsaka fansen bladen att skrapa sida, eller slå fläkthuset eller fläktskyddet, och orsakar din fan att avge ett högt klingande ljud. Du kan också åtgärda detta på egen hand, genom att ta bort fläktkåpan och böja bladen inåt lite, se till att du inte förvränga det, eftersom detta kommer att skapa en ännu starkare buller. Böja den på fel sätt kan också leda till att ventilationsfläkten att förlora sugande kraft.

Blades slå Fan Bostäderna eller Fläktkåpa

Vissa badrum vent fläkt modeller kräver underhåll oljning. Underlåtenhet att olja det under längre perioder gör att motorn nynna eller avger en knaster ljud som blir gradvis starkare. Kontrollera om oljning hål i ventilations bostäder och använda en oljekanna eller improvisera genom att sätta olja i en gammal hårfärgnings applikator, eller någon behållare med en lång smal munstycke. Leta efter inoljning hål och sprutar lite olja i fläktmotorn. Kontrollera att fläkten är avstängd medan du gör detta, eller du kommer att spruta olja överallt. Vänta några minuter för oljan att tränga in och slå på fläkten för att se om bullret är borta.

Motorn behöver Oiling

Om du noggrant har kontrollerat för främmande föremål, kontrollerat att fläktbladen inte slår fläkthuset och oljade motorn, och fortfarande bullret är ihållande och fortsätter att öka, nu kan vara dags att kalla fix-it killen och be för en bedömning. Om det är en riktigt bra märke av ventilationsfläkt, så finns det en chans där en liten del i likhet med bussning, som avbröt. I sådana fall kan den fix-it killen helt enkelt byta ut delen. Av det är en sluten motor så finns det inget annat val kvar utan att byta ut motorn.

I värsta fall: Din Motorn går dåligt