varför använda travertin för badrum räknare och kakel

Travertin är en naturlig sten med en slående likhet med marmor och ofta kallas onyx marmor. Bryts, klippa och polerade, är travertin lätt tillgänglig i stora byggvaruhus samt specialbutiker. Travertin är faktiskt kalksten som har tillverkats under höga tryckförhållanden och om travertin själv sätts under tryck under långa perioder, kommer det så småningom bli marmor. Travertin har använts i hus sedan romartiden och har nyligen kommit på modet igen som ett lämpligt alternativ till porslin, marmor och granit.

Kosta

Du kanske helst vill lägga marmor eller granit i badrummet. När allt kommer omkring kan en marmor bänkskiva och kakel ser otroligt fantastisk. Emellertid är marmor extremt dyrt. Travertin ser lika bra och de flesta människor kommer inte ens att kunna berätta skillnaden. Detta kan spara en stor summa pengar samtidigt uppnå exakt samma effekt. Travertin kostar ca 5 gånger mindre än granit.

Det är inget fel med att lura folk lite så länge ditt badrum ser ut precis som du vill. Om du kan hantera det på en budget, så mycket bättre.

Lätt att installera

Travertin är mycket lättare att installera än marmor och inte mer komplex än porslin kakel. Det kräver THINSet, ungefär som keramiska plattor, för att tillämpa det på rätt sätt. Du behöver en högkvalitativ THINSet för uppgiften. Men medan det kan kosta lite mer priset fortfarande inte vara överdriven.

Travertin kräver inte riktigt samma skicklighet och omsorg för att installera som marmor, även om det fortfarande kan gå sönder om de hanteras.

Utseende

Travertin ser fantastisk. Den levereras i en mängd olika färger med dekorativa ådring som liknar marmor. Alternativen är breda och travertin kan ibland hittas på försäljning, vilket gör det ett verkligt fynd för den eleganta utseende du vill uppnå i ditt badrum.

För en bänkskiva, måste du köpa travertin som blivit ordentligt tätade eller försegla det själv. Detta innebär stenen kommer inte att skadas av något material som kan riskera spillas på det och kan behålla sin finish för många år. Det kommer också att rensa upp lätt.

Travertin finns i fyra utföranden klassats som polerat, tumlade, borstad och finslipat. För en bänkskivan, är polerad det bästa alternativet, så länge som ett tätningsmedel har applicerats. Polerad travertin kommer att reflektera ljuset och är mycket glänsande, vilket ger en glänsande utseende till ditt badrum.

Ersättning

Det är möjligt att, efter några år, kommer något att hända med en travertin kakel som du använder i din backsplash. Om du hade använt keramik eller porslin plattor, skulle det vara nästan omöjligt att hitta en match. På grund av den naturliga variationen i travertin, bör du kunna hitta en annan platta som är tillräckligt nära match för att passa in utan att någon märker en skillnad.

Hållbarhet

Alla bänkskivor sten är hållbara och travertin är inget undantag, så länge det är regelbundet rengöras och underhållas. När du väljer en platta av travertin till att klippa en bänkskiva, se till att du väljer en platta utan hål (hål förekommer naturligt i sten). Med tiden kan dessa hål bli större och förstöra utseendet på dina bänkskivor. Du bör räkna med din travertin bänkskivan och kakel för att stanna ser bra ut i årtionden så länge du tar hand om dem på rätt sätt.