vägg vs takmontering armatur för badrum belysning

En takmontering lätta stativet är avsedd att monteras i taket, medan en väggmonterad Ijusfixtur är tänkt att monteras på väggen. Det finns fördelar och nackdelar med båda formerna av belysning i ett badrum. I de flesta situationer, bör båda formerna av belysning användas för specifika tillämpningar.

En takmonterad armatur är i första hand avsedd att ge allmän belysning. De fungerar mycket bra för detta ändamål eftersom de kasta ljus över ett stort område. De 2 vanligaste och effektiva ytor för att montera tak armaturer är över en toalett och över dusch.

Använd takmontering Armaturer

Tak armaturer är ett dåligt val för belysning runt en badrumsspegeln. Deras ställning platser belysning direkt på huvudet på den person titta i en spegel. Det skapar skuggor runt ansiktet och kroppen, vilket avsevärt begränsar effektiviteten av spegeln.

Väggmonterade Armaturer

Väggmonterade armaturer är avsedda att ge direkt belysning på ett visst område. Denna typ av armatur fungerar mycket bra för att ge belysning runt spegeln. Genom att placera belysningen relativt nära ögonhöjd, inventarier kasta ljus direkt på en person, så att de kan se sig tydligt i spegeln. De lämnar inte heller några skuggor på ansiktet eller kroppen.

Använda Båda Väggmonterade Belysning och Fixtures Tak

Väggmonterad armaturer fungerar inte på ett effektivt sätt för rumsbelysning, eftersom de är mer riktad och ger ljuset på en lägre nivå. Det kan leda till stora delar av rummet som finns kvar i skuggorna. Taket i rummet tenderar också att stanna kvar i skuggorna med väggmonterad armaturer.

bör övervägas att använda båda formerna av belysning. 1 eller flera takmonterade armaturer ska installeras för att ge en balanserad belysning i badrummet. En annan ska placeras över dusch att ge tydlig belysning i duschen.

Utnyttja väggmonterade armaturer runt spegeln för att ge en tydlig belysning på ditt ansikte och kropp. Du kan också använda spotlight stil väggbeslag för att ge ett starkt ljus på ett visst område i badrummet för att framhäva dekorationer eller designelement, såsom en bubbelpool eller badkar.