Väderbeständighet 1 – inledningen

Även isolering sveper ditt hus i en trevlig varm filt, kan värme eller luftkonditionering fortfarande läcker ut genom till synes obetydliga sprickor. Ofta är dessa “oviktiga” sprickor kan lägga upp till så mycket som en 2-kvadratfot hål!

Spåra och täta dessa läckor är inte så svårt som det kan verka. Det finns ett antal sätt att göra detta. Du kan hyra en “hus läkare” för att göra en revision. Du kan ingå avtal om en energibesiktning (vetenskaplig, termo revision av en professionell firma, som producerar en geografisk bild av läckorna i ditt hem). Vanligtvis, emellertid, kommer din lokala elbolaget genomföra en revision på ditt hem gratis. Bara ringa och be dem om det. Du kan inte få närmare i den fria granskningen som du vill i en du har betalat för, men det kommer fortfarande att ge dig användbar information och en plats att börja. De kan också föreslå förbättringar som skulle göra dig berättigad till energi skattelättnader. Men om ditt elbolag inte besvarar samtalet, och om du bestört på bekostnad av en professionell, genom att följa de riktlinjer som presenteras i detta avsnitt, kan du göra en effektiv weatherization revision själv.

Vad du kommer att göra

Du bör få Adobe Flash Player så att du kan se vår video.

säkerhet

I det här avsnittet kommer du inte bara ta reda på var ditt hem weatherization problem är, får du lära dig att rätta till dem.

användbara termer

Även väderskydd ditt hem inte låter som ett farligt sätt att tillbringa en helg, kan enkelt slarv leda till vissa potentiellt skadliga situationer.

Täta – En flexibel tätning tillämpas från tryck applikator för att täta sprickor och luckor.

Försänkning – Sjunkande under ytan (såsom med användning av en nailset att försänka en avslutande spik).

Dörrtröskel (eller sadeln) – Den tröskel, en bit trä eller metall placeras under dörren.

Stuprör – Den del av regnränna som rinner från taket till marken.

Glasnings förening – Den typ av täta för att täta glas i rutorna. Jalousie fönster. Bildad av horisontella glas lameller.

Drev – Loose, trådiga, hampa från gamla rep som gör en bra täta för djupa sprickor.

Soffits – Undersidan av en överhängande tak.

Fönsterbågen – Ramverket för att hålla glasrutor.

Tätningen – Material läggs till rörliga delar av hemmet (dörrar, fönster, etc.) för att täta mot luftinfiltration när de är stängda.

Fönsterfilm – En 6-ml. plasthölje (som en målare trasa), häftade eller anslutit sig till fönstret i stället för nedläggningar storm.