vad som orsakar is dammar?

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Det är svårt att tro en varm solig dag på vintern kan faktiskt orsaka stora skador på ditt hem, men det är sant. Det beror på att rinna av vattnet från den smältande snön (båda från värmen från solen och värmen inne i vinden), kommer att köra ner till kanten av taket där det refreezes och bildar en ås av is eller en is dammen. Som mer snö smälter isen dammen växer och så småningom avrinningsvattnet fångas bakom isen dammen. Efter det bygger upp, fungerar vattnet sin väg under bältros och börjar ruttna taket eller ens droppa rätt in i ditt hus.

Inte vinden isolering förhindra is dammar?

Vettigt, så vad som orsakar is dammar?

Vad kan jag göra om jag får en is dammen?

På kort sikt finns det några saker du kan göra

Murray Anderson är en erfaren frilansande skribent över 500 artiklar publicerade på webben samt i tryckta tidskrifter och tidningar i både USA och Kanada. Han skriver på ett brett spektrum av ämnen och är en vanlig bidragande orsak till denna webbplats. Han kan kontaktas på murand@lycos.com.