vad man ska tänka på när man köper akryllatexfärg

Akryllatexfärg är bäst lämpad för utomhusbruk, men kan användas med andra projekt också. Om du försöker bestämma vilken typ av färg som fungerar bäst för dina behov, här är några saker att tänka på om akryllatexfärg.

Akryllatexfärg har en mer elastisk kvalitet än en vanlig latex bas. Detta gör den idealisk för utomhusbruk. Som underlag expandera och dra ihop med temperaturförändringar, kommer färgen att expandera och kontrakt med det. Detta minskar vittring, flisning och sprickbildning. De kemikalier som läggs till i akryl hjälpa det med denna kvalitet. En latexfärg är bara vattenbaserade, och kan leda till vittring snabbt.

Elasticitet

Akryl latexfärger är bra för alla typer av underlag. Det kan med fördel tillämpas på stuck, tegel, betong, trä och plast. Latexfärg kommer lossna plast och kommer inte att följa murningsytor också. Detta innebär att du kan använda detta på utsidan av ditt hem, oavsett materialet. Den kan också användas på en mängd olika crafting projekt utan att behöva oroa sig för om färgen fäster och motstå den eller elementen kan utsättas för. De äldre former av latexfärg skulle orsaka råvirke att höja på kornet, och skulle orsaka stål mot rost. De nya akryllatexfärger kommer inte att göra detta.

yta Applicering

Akryllatex kommer att hålla sin färg mycket längre än andra typer av färger. Detta gör den idealisk för trim arbete. Du behöver inte röra upp så ofta. Eftersom det är tillåtet att expandera med temperaturförändringar, det fungerar bra i kök och badrum samt. Fukten påverkar inte färgen så mycket som det skulle med latexfärg.

invändig

Du vanligtvis inte behöver prime innan du använder en akryllatexfärg, men på ytor som har en oljebaserad färg redan används, priming föreslås.

Städa

Latexbaserade färger är mycket enkel att städa upp. Eftersom akryllatexfärg har både akryl och latex, rensa upp blir mycket enklare än det skulle vara med en vanlig akrylbaserad färg. Borstar, kokkärl, och rullar kan rengöras med enkel tvål och vatten. Det kommer att rensa upp från huden lika lätt.

maintanance

Om du ska måla ett område som är typiskt svåra att nå, såsom trim arbete, golvlister, eller exteriör fönsterluckor, kan akryllatex vara det bästa sättet att gå. Eftersom dessa färger är så hållbara hittar du dig själv att röra upp och ommålning mycket mindre ofta. I barnens rum lägger detta målar fördelen av att vara enkelt rengöras. Väggarna målade med detta kan torkas utan att behöva oroa sig för färg drar ifrån väggen eller lämnar matta fläckar.

tork~~POS=TRUNC

Oljebaserade färger kan ta upp till 24 timmar för att helt torr. Akryllatexfärger kan torka i så lite som en timme. De har också en låg lukt och är obrännbara, vilket gör den idealisk för användning i rum som måste användas förr snarare än senare.