vad man ska leta efter när man köper en toalett ring

Vax toalettringar läggs till de flesta toaletter för att skapa en tätning mellan badrum och rören som leder till avloppet eller septisk tank. Det är viktigt att denna ring vara förseglad korrekt för att förhindra läckage och avlopp gas läckage.

Om det finns vatten på golvet runt toaletten, eller dålig lukt i badrummet, kan vaxet ringen behöver bytas ut. Lyft toaletten och lägga till den nya ringen. Det är ett jobb för en erfaren gör-det-självare.

Tratt eller Nej tratt

Vissa vax toalettringar kommer med en plasttratt för att ytterligare förhindra läckage. En tratt kan begränsa vattenflödet, men det är i slutändan en fråga om personligt val.

Fläns, rör och bultar

kan brytas flänsen och bultar. I det här fallet, byt ut dem. En sektion av rör kan behöva bytas ut också. Den gamla vax ringen måste skrapas från flänsen.

Höjd och bredd

En rätt storlek ringen är nödvändig. Leta reda på toaletten tillverkarens modellnummer. Denna information kan vara på insidan av tanken eller under den. Mäta rörets öppning i golvet. Prata med någon på järnaffären för att få rätt storlek. Vax ringar kommer i varierande tjocklek och höjd. Om golvet har byggts upp och en standardstorlek inte är tillräckligt hög, använd en tjockare. Vissa människor säger att använda 2 ringar för att se till att det finns tillräckligt med vax för att bilda tätningen, andra håller.

Hantering Ring

Vaxet är mycket klibbiga. Försök att inte hantera det direkt. Placera den antingen över flänsen eller runt hornet på botten av toaletten. Om det är på flänsen kan det vara svårare att hålla den på plats medan toaletten sänks. Om ringen är klämd av toaletten, är det bättre att börja om med en ny ring.

modernt alternativ

PVC flänsar är ett lönsamt alternativ till vax ringar. Tätningen kan justeras tills den sitter fast mot sidorna av röret. Vissa personer gillar detta alternativ, andra svär vid beprövade vax ring.