vad du behöver veta om stegar

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Nästan alla husägare har en stege runt huset, och de flesta av oss inte spendera mycket tid att tänka på dem. Men stegar är seriösa företag, i själva verket Underwriters Laboratory (UL) uppskattar att över 220.000 besök på sjukhusets akutmottagning var ett direkt resultat av hemmet stege olyckor, så vi kanske ska fundera på att arbeta med stegar.

Låt oss börja med några Dos och inte göra

Bär starka arbetsskor när man arbetar på en stege,. INTE någonsin klättra barfota eller bär flip flops eller sandaler. Kontrollera alltid dina fötter innan du klättra och se till att din sko bottnar är rena och torra,. DO klättra stegar med båda händerna på ståndarna,. INTE bära verktyg eller material uppför stegen när du klättrar. Bära ett verktygsbälte eller använd en linje fäst vid en verktygs hink för att höja dina verktyg när du är uppe,. DO hänga på stegen med ena handen samtidigt som du arbetar på toppen. Du kan få specialdesignad brickor som fäster stegen för att hålla färgburkar eller verktyg,. DO hålla din kropp i mellan steg stiles,. Dra inte för långt ut åt sidan eller stå på ett ben för att ge dig själv ett par extra inches av räckvidd,. klättrar ner och flytta stegen om du inte kan nå. Det är frustrerande och tröttsamt, men det är det enda säkra sättet.

Ställa It Up

Den magiska formeln för stegar är en av fyra. Detta innebär att för varje fyra fötter höjd du går upp, bör basen av stegen vara en fot från väggen det vilar på.

Hur hög ska du gå?

Den maximala arbetshöjd för en stege är mindre än dess längd. Ställa upp på en vinkel minskar naturligtvis sin höjd, plus, du aldrig vill stå på de tre pinnarna på en rak, enkel eller förlängning stege.

Här är en lista över steglängder och tillhörande arbetshöjder. För att hjälpa dig att räkna ut vilken storlek stege är rätt för dig, anser att taket toppen av en normal enda berättelse hus är 17 “från marken, medan ett tvåvåningshus är 25” från jord till tak krön.

Arbetshöjd Ladder Längd, 9 ’16’, 9-13 ’20’, 13-17 ’24’, 17-21 ’28’, 21-25 ’32’, 25-28 ’36’, 28-31 “40 ‘

Välja Rätt Ladder

Det är inte bara rätt höjd som är viktigt när man väljer en stege, vill du också vara säker på att du har en stege som är både säkra för dig och stark nog att hantera ditt jobb. Börja med att leta efter Writer laboratorium sigill på din stege, det är din garanti för att din stege har testats och uppfyller de nationella säkerhetsstandarder.

UL priser också stegar baserat på de belastningar de kan säkert hantera (vikt klättraren liksom varje annan vikt). De flesta stegar som säljs för hushållsbruk är typ III – lätta, men om du köper en stege gör ditt val baserat på hur du planerar att använda den.

Kom ihåg att det är viktigt att du inte bara välja rätt stegen, men även använda den på ett säkert sätt. Det finns en hel del sanning i det gamla talesättet att samtidigt falla av en stege kommer inte att skada dig, det plötsliga stopp när du träffar marken kan döda dig.