Vad är shabby chic design?

Shabby chic design av inredning är en teknik som inspirerats av gamla brittiska landsbygden. Det påminner om en gammal land hem där inredning är av god kvalitet men visar slitage av deras ålder.

Shabby chic tyger är oftast linne eller bomull i vitt eller pastellfärger. Mönster är oftast blommig, särskilt rosor. Uppnå en sliten look på gardiner och överdrag genom blekning dem lätt eller med hjälp av en te fläck för att ge dem ett väl använt utseende.

Shabby Chic Fabric

Möbler i en shabby chic design har en antik utseende som visar många lager av färg, ofta i vitt eller pastellfärger. Naturligt slitage visar på hörn och kanter i träet. Bra kvalitet loppmarknad möbler är ett bra ställe att börja leta.

Shabby Chic Möbler

Du kan också nå shabby chic look med nya möbler genom att måla det, sedan gnugga bort delar av färgen där naturligt slitage skulle uppträda. Detta gör det möjligt för baslack att visa sig i fläckar.

Slipning träet vid hörn och kanter kan också göras för att visa slitage mönster. Sand vissa fläckar lätt att låta lagren visar och andra platser kan slipas ända till trärent.

Målet med sjaskig stil är att uppnå ett mönster av naturligt slitage.