vad är ett steg borr används för?

Ett steg borr används på metall med en lägre hastighet. Vetenskapen om borrkronor är en exakt en, med rätt borr gör hela skillnaden mellan gott och dåligt arbete. Endast en liten mängd av tryck behövs med en lämplig och skarp bit.

Intervallet borrkronor är ett resultat av det stora utbud av material som måste borras. Bitarna kosta mer eller mindre beroende på det använda materialet, dess beläggning, och dess syfte.

Räckvidden

Trä borrar är billiga, eftersom de är gjorda av stål. Hög hastighet och titan belagd bitar är hårdare och mer hållbara, medan kobolt eller HM borrar är ännu mer så samt vara den dyraste.

Typer av borrar

Steget borr borrar hål genom att rotera i en medurs riktning, genom metallplåtar på upp till en? Tum tjock. Varje steg i borr förstorar det ursprungliga hålet. De minsta bitarna självstartande då de behöver ingen pilotborr för att börja hålet.

Hur en Step Drill Works

Större bitar kräver ett förborrat hål med diametern på den minsta steg på lite. En körnare används för att göra en central buckla där hålet kommer att bli. Detta hjälper borren inte att glida när du börjar borra. Det behövs skärvätska på bit för att förhindra överhettning. Den mindre stegborr körs rakt igenom metallen. Det ersätts sedan med den större borr, som borras genom att storleken av hålet som behövs.

Större Steg Borrar