vad är en stående fals tak?

En stående söm tak är ett plåttak med små sömmar som står ovanför plan yta. Det ser mycket annorlunda än de korrugerade tak ses på lador och stora industribyggnader. Den har en mycket mer raffinerad utseende och det toppar varje bostad utan att titta på sin plats. Stående fals tak blir mer och mer populär bland husägare eftersom de erbjuder en rad fördelar.

Det finns så många fördelar med en stående söm tak, hållbarhet, lägre vikt, låg kostnad och energieffektivitet är bara några.

fördelar

Stående fals tak är särskilt hållbara. De kan pågå uppemot 50 år. Plåttak är kända för sin hållbarhet och det finns plåttak fortfarande fungerar korrekt efter 100 år i tjänst. Om du bor i områden som för extremt väder finns det inte en bättre takläggning alternativ. I själva verket finns det ännu stående fals tak som finns i en bekymrad finish. Människor som bor i områden med täta hagelstormar föredrar denna yta.

nackdelar

Den stående sömmen taket är också mycket lätt. I själva verket är det mycket lättare än en vanlig asfalt spåntak och kan tillämpas utan asfalt riva av om det bara finns ett lager av asfalt till att börja med. Detta är särskilt viktigt att en hel del villaägare som inte vill investera de medel eller tid i samband med ett tak riva av.

Kosta

Medan de initiala kostnaderna för en stående söm tak är dyrare än asfalt bältros, är exceptionellt mindre kostnaden över livet i taket. Eftersom det finns praktiskt taget inget underhåll och en stående fals tak kommer att pågå 50 år eller mer, kommer du definitivt spendera mindre på stående fals tak. Om den är korrekt installerad, behöver du inte att drabbas av några extra kostnader för en mycket lång tid.

Alla plåttak, inklusive stående fals tak, är energieffektiva. Villaägare med plåttak brukar se en minskning av deras uppvärmning och kylning räkningar. Det finns också ett antal färgalternativ för stående söm tak som förstorar de reflekterande egenskaperna hos metallen och skapar ännu större energieffektivitet. Installationen av ett plåttak kommer också kvalificera de flesta husägare för ett skatteavdrag för energieffektiva hem ombyggnad.

Det finns ett par mindre nackdelar med en stående söm tak såsom ventilation och spännings oegentligheter.

Stående fals tak, liksom alla plåttak, är lite svårt för den genomsnittlige gör-det-självaren att bemästra på egen hand. Det är mycket viktigt att se till att ventilationssystemet för din stående fals taket är perfekt. I själva verket, om ventilationen inte görs på rätt sätt många av energieffektiva fördelar kommer att minska.

Tension oegentligheter kan förekomma med en stående söm tak. Detta innebär att det finns områden av den metall som dras hårdare än andra. Detta kan skapa en vågig eller rynkig utseende i metallen. Eftersom detta är ett vanligt problem med dessa typer av tak, kommer alla professionella takläggare kunna eliminera eller lämpligt sätt ta itu drag oegentligheter. En gör-det-självare kan dock ha problem att hantera denna fråga.

Alla typer av plåttak kommer att bli betydligt dyrare än en asfalterad spåntak. Men sett över hela taket, kommer en stående söm tak vara billigare. Det finns ett antal faktorer som går in att bestämma kostnaden för en stående söm tak. En entreprenör kommer att vilja veta taklutning, oavsett om det är vindskupor eller nivåer, dimensioner av taket och den önskade finishen på metall takmaterial. Det bästa sättet att få en uppfattning om priset på en stående söm tak är att ha en entreprenör att komma ut och göra ett bud.

Det är allt. Stående fals tak är ett populärt val för villaägare söker hållbarhet och en låg kostnad.