vad är en p-fälla?

Ett p-fällan är en viktig del av nästan alla dräneringssystemet. Här är grunderna i p-fällor i form av deras utseende och funktion.

En typisk p-fälla består av en böjd fälla bit, en dränerings armbåge och en slutartikel. Dessutom, p-fällor har ett vattenlås som gör att avloppsvattnet rinna säkert i avloppssystem samtidigt förhindra farlig rök och gaser från att komma in dig hem genom avloppsledningar. P-fällor finns i både plast och metall sorter. Överraskande, metall p-fällor har en tendens att korrodera i en mycket snabbare takt än deras plast motsvarigheter. Också, p-fällor varierar i storlek från 1,25 inches och 1,5 inches i diameter.

Utseende

Den grundläggande funktionen för en p-fällan är att säkerställa att avloppsvatten är korrekt dränerad och färskvatten kan ta sin plats. Varje gång en av ditt hem avlopp används, är avloppsvattnet spolas genom brunnens p-fälla och därefter ersättas med nytt vatten utan några skadliga gaser eller ångor hitta sin väg in i ditt avlopp. P-fällor används för badkar, tvättmaskiner, sänkor och de flesta andra vanliga armatur. P-fällor kommer oundvikligen slits och ådra sig träskor över tiden, men lyckligtvis, de är relativt lätta att ersätta.

Fungera