Vad är den genomsnittliga kostnaden för att bygga en segelbåt?

Processen med att bygga en segelbåt kan vara en mycket givande projekt, vilket ger ett fartyg att vara stolt över. Före början av projektet, är det bra att veta vad den genomsnittliga kostnaden för att bygga båten kommer att vara så att du kan sätta en budget på plats.

Det material som du tänker använda kommer att göra en skillnad för kostnaden när man bygger en segelbåt. Ett material såsom glasfiber är ofta dyrare än trä, speciellt om du inte använder maskinbearbetade trä. Ju större den båt som byggs, desto dyrare kostnaden.

material

Att bygga en segelbåt kommer att kräva en stor investering i tid och ansträngning, men du måste också överväga om någon behöver hjälp. I händelse av att du få hjälp av en professionell, måste du faktor i avgifter.

Arbetskraft

Det finns en rad tillbehör, verktyg och utrustning som behövs för byggprocessen, som kommer att lägga till den totala kostnaden.

Tillbehör

När allt arbete är slutfört själv och kostnaden endast avser material, kommer du att bygga en segelbåt fortfarande kan variera. Det kostar allt från $ 1400 för en liten båt till $ 10.000 för en större båt.

Kosta