trådlösa elstängsel vs trådstängsel

Om du vill använda ett elstängsel för att hålla din hund på gården, har du ett val mellan en trådlös elstängsel eller en trådbunden elstängsel. Varje ger fördelar och nackdelar. Innan beslut fattas om en trådlös elstängsel, måste du väga för- och nackdelar med var och en för dina egna speciella omständigheter. Det finns ett antal faktorer som kan påverka dig.

En trådlös elstängsel är mycket enkelt att installera. Allt du behöver är ett eluttag. När du ansluter sändaren, skapar det en radie i din trädgård där din hund kan springa och leka. Mottagaren är i kragen som du sätter på din hund. Du behöver inte gräva ett dike i marken eller koppla upp sändaren. Istället är allt ställa in på några minuter, och om din hund försöker att gå längre än den osynliga staket, får det en mycket mild och helt ofarlig elektrisk stöt.

Trådlös elstängsel

Du kommer att upptäcka att ditt husdjur snabbt kommer att lära där han kan och inte kan gå. Det är en utbildningsstöd som också hjälper till att hålla din hund säker. Du behöver inte förstöra din trädgård genom att gräva upp den. Nackdelen är att det inte håller andra djur från att komma in i din trädgård, det fungerar bara på hunden bär mottagaren. En annan hund kan fortfarande komma in och starta en kamp med din hund.

Wired Fence

De andra negativa är priset. En trådlös elstängsel är inte billig, men det är säkert billigare än att sätta upp ett staket runt din gård. Du kommer inte att ha fullständig kontroll över vilket område finns i den trådlösa elstängsel. Detta innebär att en del av det kan sträcka sig in i dina grannars gård, som inte kommer att göra kär dig till dem! Om hunden lyckas förlora kragen kommer en ersättare kosta över $ 100.

En underjordisk fast elstängsel ger dig total kontroll över var du hund kan gå på gården. Men för att få detta måste du gräva diket och gräva ner kabeln. Således finns det en hel del arbete för att sätta upp det. Dock kommer det inte finnas någon risk för att den yta som är tillgänglig för din hund som sträcker sig in i områden där han inte skulle gå.

En trådbunden staket är mycket billigare än en trådlös elstängsel och kan ofta hittas på ungefär halva priset. För människor på en budget, kan det vara en stor fördel även med alla installationsarbete som är inblandad. Ungefär som trådlösa elstängsel, kommer en fast staket inte hålla andra hundar av din trädgård eftersom det kräver en mottagare krage för att vara effektiv. Endast en verklig staket kommer att hålla andra hundarna.

Om du värdesätter enkelhet, kommer en fast elstängsel inte vara det perfekta valet för dig. Inte bara har du att gräva ett dike och lägga kabeln, men du måste också ansluta sändaren. Om din hund förlorar mottagaren kragen, ersättare är billigare än för trådlösa elstängselsystem.