trä gardinstänger vs. smidesjärn gardinstänger

Trä gardinstänger och smidesjärn gardinstänger har använts av människor från alla sidor av jordklotet för många generationer. Båda dessa typer av gardinstänger kan vara ganska inne och kan hjälpa lägga karaktär till ditt hem. Om du funderar på att redecorating rum eller sovrummet, bör du överväga att ändra dina dekorativa gardinstänger och ge ditt rum ett annorlunda utseende. För att hjälpa dig välja om du ska använda trä eller smidesjärn stavar, här är några av de fördelar och nackdelar med dessa två typer av gardinstänger.

Trä gardinstänger komma i olika moderiktiga mönster så att du enkelt kan hitta något som passar rätt in i den övergripande lay-out och utformningen av ditt hem. Om du vill ge ditt hem en gammal värld utseende, kan du alltid lita på trä för att ge dig rätt atmosfär. Gardinstänger som kommer med dekorativa ristningar och mönster kommer att ge ditt hem en distinkt viktoriansk karaktär. Dessutom trä gardinstänger är mycket lätt att installera så även om du snickeri färdigheter är inte så bra, kommer du inte ha mycket problem med att få stavarna på plats.

Trä gardinstänger

Den biologiskt nedbrytbara natur trä gör är en av de mest miljövänliga material att använda hemma. Om du bryr sig om miljön, kanske du vill få trä gardinstänger i stället för smidesjärn typ. Observera att röta inom en kortare tidsperiod jämfört med smidesjärn så att de inte bo på deponi för en lång, lång tid när du kastar dem.

Smidesjärn Gardinstänger

När det gäller nackdelar, trä gardinstänger är mindre hållbara än smidesjärn gardinstänger. När de utsätts för fukt, de flesta typer av trä förfall snabbt så om du råkar vara i ett område där vädret är nästan alltid fuktig, kan du behöva byta ut gardinstänger oftare. Som det är, kan du sluta spendera mer pengar på din gardinstång.

När den utsätts för tung belastning, kan trä stavar halka och bryta så om du funderar på att hänga några riktigt tunga gardin material, kanske du vill välja smides järnrör.

Smidesjärn gardinstänger komma i olika utföranden, storlekar och former. Några av dessa stavar har utarbeta mönster medan andra har en minimalistisk men ändå distinkt utseende så oavsett din smak kan vara, kommer du säkert att hitta något som är rätt för dig.

Hållbarhet och styrka är några av de största fördelarna med smidesjärn gardinstänger. De flesta typer av smidesjärn stavar kan pågå i många år och att de inte skadas lätt. När det gäller att bära vikt, smidesjärn stavar är mycket tillförlitliga, särskilt när du lägger till hängslen på rätt ställen.

När det kommer till nackdelar, smidesjärn kan rosta när de utsätts för fuktig väder och tuffa förhållanden. Du kan dock lätt bli av rost genom slipning bort rosten innan tillämpa primer och färsk färg beläggning. När underhålls på rätt sätt, kan en smidesjärn gardinstång pågå under en lång, lång tid.