tapeter nuvarande trenden rapport

Vad är inne i dagens tapetbranschen, Lila Vinster Popularitet

Los Angeles Daily News

Kungliga lila härskar igen.

Den nuvarande färg vurm började i Paris och har gått mainstream, sett i allt från kläder till bilar till ljus, säger Brooke Stoddard, chefredaktör på House & Garden tidningen.

Och sin kosmopolitiska atmosfär är tilltalande för alla från Gen X-ers till sina föräldrar, rapporterar möbelaffärer som Cecil Adams, vice vd för uttryck anpassade möbler i North Carolina.

Till skillnad från nyligen trendiga heminrednings färger – jägare grönt, persika och puderrosa – lila är rikt på historia med massor av patos.

Färgen Berättelsen börjar i det antika Grekland, där lila mattor rullades ut för gudarna. Och i det romerska riket, lila toga innebar elitstatus.

Enligt Sherry Payne, en Pasadena, Calif., Inredningsarkitekt, har färgen lila alltid förknippats med de högre klasserna, eftersom tyget var så dyrt att göra.

Under medeltiden, tog 20.000 skaldjur för att göra en kvadratmeter av färgat tyg, varför bara de kungliga familjeledarna hade råd att köpa den.

Payne säger studier visar att människor beter sig mer elegant i en lila miljö. Och medan du sitter allt så rakt som lila stol, anser att lila tros också att slappna av kroppen, sänker blodtrycket och minskar aptiten.

Patty Lindberg, inredning specialist på Fashion Institute of Design och Merchandising i Los Angeles, säger lila är kopplad till andlighet, ritual och magi. Enligt Lindberg, “Purple är ett andligt helande och renande färg, medhjälp sömn och utveckling av psykiska förmågor. Det är medfödd … även erotiskt.”

Eftersom färgen kan göra människor avslappnade och / eller erotiska, säger Lindberg lila är perfekt för sovrum, i synnerhet när de används i blommönster med gröna och vita.

Å andra sidan, säger Payne det fungerar bra i ett kök eftersom folk inte äter för mycket när de är runt lila. Den franska designern Christian Lacroix har inte sagt om han hade bantare i åtanke, men hans senaste kollektion av porslin mönster och dukar för Christofle presenterar skuggar av violett, grå och guld som en hyllning till Napoleon III.

Lite lila går långt, designers försiktighet. För det mesta drama, prova att använda djupa aubergine i en enda möbel, såsom en soffa eller kanske en trio av tasseled kuddar.

Enligt Payne, lila toner fungerar bra på mörka trämöbler, särskilt i kombination med gröna, mjuka guld eller gula och vita.