släta över trämöbler

Att lära sig att rentvå trämöbler kan vara en mycket värdefull färdighet att ha när man letar efter ett sätt att uppdatera ditt vardagsrum. Släta över möbler kan ge ett nytt utseende till gamla möbler som har suttit i åratal. Här är grunderna i hur man rentvå din trämöbler framgångsrikt.

Rengör trämöbler noggrant. Under åren av användning, kan trä ackumulera oljor och en massa andra saker som inte bidrar till målning. Därför måste du ta bort allt detta innan du börjar. Ta lite vit vinäger och använda den för att torka av trä med en trasa. Detta bör bidra till att undanröja allt som du inte behöver på utsidan av trämöbler.

Verktyg och material som behövs

Helt ta bort den gamla finish som var på träet. Genom att använda sandpapper, bör du kunna komma ner till den verkliga trä. Oavsett om du har polyuretan, bets eller färg på trä, måste det att lossna. Genom att få ner den sanna träyta, kan du vara säker på att färgen faktiskt kommer att följa den.

Steg 1: Rengör Möbler

När du slipa träet, rensa bort överflödig damm. Rengör av trä så att dammet inte kommer i vägen för färgen som du håller på att tillämpa.

Steg 2: Ta bort Finish

Blanda upp rentvå blandning. En standardblandning är en del vit latexfärg och en del vatten. Ett annat sätt att göra det är att lägga till så mycket som tre delar vit färg och en del vatten. Du kan spela med blandningen om du inte gillar färgen, och lägga till mer färg eller vatten som behövs.

Steg 3: Rengör Wood

När du har blandningen som du vill ha den, tillämpa den på möbelytan. Ta en pensel och använda den för att måla rentvå på träytan. Använd den rikligt och jämnt över hela trä området. När du har det täckt, låt den torka i två till tre minuter.

Steg 4: Blanda rentvå

Torka av ytan av träet med en trasa. Detta tar bort överflödig färg och kommer att ge det en unik, vitkalkade utseende. Du kan torka så mycket eller så lite som du vill. Om du gör ett misstag, kan du alltid sätta lite mer färg på den. När du uppnå det utseende du vill, låta färgen torka helt.

Steg 5: Måla Möbler

Steg 6: Torka det

Steg 7 Coat Paint

Ta lite polyuretan klarlack och täcka ytan av träet. Detta kommer att ge det ett snyggare utseende och skydda målet i framtiden.