sätt att bibehålla de konkreta gångbanor

De konkreta gångvägar genom din trädgård och längs framsidan av ditt hem kan förbättra din landskap om de hålls rena och i gott skick. Lär dig hur enkelt regelbundet underhåll kan hålla betongramper elegant och i gott skick.

Använd ett tätt borst långskaftad borste för att sopa dina konkreta gångbanor i veckan. Detta är särskilt viktigt på hösten, när löv kvar på gångväg färgar den med löv formen efter en nederbörd. Borsta bort trottoaren krita omedelbart efter att du har tagit ett foto av dina barns konstverk, eller efter hage spel. Frekvent svepande kommer också att hålla myror och andra insekter från att göra din konkreta gångväg sin favorit resvägen genom din gård.

Sopa Gångvägar Weekly

Tvätta bort salt, sand och andra avisnings rester från vintern från konkreta gångväg under våren. Använd ett miljövänligt rengöringsmedel för att undvika att skada din gräsmatta och trädgård. Fukta gångväg med vatten, applicera renare med en styv borste och skrubba eventuella fläckar som har bildats. Skölj med en makt bricka för att få alla tvålrester och smuts. När de flesta av bladen har sjunkit under hösten, tvätta dina konkreta gångbanor igen med en renare som tar bort mögel och mjöldagg. Flytta gräsmatta möbler av dina konkreta gångbanor vid rengöring och sköljning för att förhindra stolsbenet cirklar på betongen. Efter en grundlig rengöring, tillämpa en genomträngande sealer till din konkreta gångbanor att behålla sin fräscha utseende längre.

Tvätta Betong Gångvägar två gånger ett år

Gör en kant runt din pool med strukturerad betong eller gatsten, att minska klorevattenstänk på de platta betongplattor. Vid rengöring en konkret gångväg nära en pool, alltid rikta högtryckstvätt munstycket bort från bassängkanten så poolvattnet förblir ren. Sopa betong gångväg nära poolen innan varje pool rengöring så simmare inte spåra löv och insekter i poolen.

Konkreta Gångvägar nära en pool

Låt inte häckar, blommande buskar och träd att växa över betong gångväg. Trimma tillbaka för att skapa en tydlig gräs gräns 4 inches på båda sidor av gångväg. Du kan hålla detta gräs klippas med en kantskärare. Beskär träd att låta så mycket solljus som möjligt på gångväg. Detta kommer att bromsa tillväxten av tjocka grön mossa mellan betongplattorna. Rulla en smal blad ogräs en gång per år mellan alla plattor för att gräva upp mossa och ogräs. Fyll klyftor med särskild sand för gatsten anläggningar, för att motverka växternas tillväxt. Reparation sprucken betong omedelbart med en epoxi reparationssats, som finns på att bygga leveranscentra. Ersätt en betongplatta som har knäckt genom. Var noga med att jämna marken effektivt under den med grovt grus och sand innan ner den nya plattan.

Förebyggande vård för din Gångbanor

Använd inte en makt bricka nära smulad eller spruckna betongplattor. Trycket kommer att orsaka dem att bryta ner snabbare. Håll högtrycksmunstycket 12 till 20 inches över någon betongyta. Låt repar betong torka i 24 timmar och härda i 2 dagar före promenader eller sätter möbler på det.

Misstag att undvika