när och hur man installerar en cement ankare

Om en bit av utrustning eller maskiner behöver fästas på ett betonggolv och måste hållas mycket säkert, måste en betongankare användas. Installera ett ankare är en enkel process som kräver viss specifik utrustning och bara lite tid.

Det finns många olika typer av betongankare på marknaden, men två typer av ankare används oftare än andra: cast-in-ställe ankare och kil ankare. Gjutna på plats ankare används endast för de tuffaste av förankrings jobb som ansluter en vägg till en stiftelse eller säkra enorma maskineri oöverskådliga vikt till marken. Dessa ankare måste sjunkit in i betongen innan den torkar och då kan inte flyttas. Om ett objekt måste anslutas till betong som redan har torkat, är det sannolikt ett kilankare kommer att behövas. Om du vill veta mer om hur du installerar wedge ankare, hålla behandlingen.

Steg 1 – bestämma vilken typ av betongankare att använda

Först kommer ett hål för ankaret att vila i behöver borras i betongytan. En murverk bit i en vanlig borr kommer brukar göra susen, men om det kommer att bli en hel del ankare eller om betongen är särskilt svårt att punktera en slagborr kan behövas. Borrhammare studsa upp och ner på betongen för att krossa det till bitar medan spinntrådar på borr sparka ut skräpet. Oavsett vilken typ av borr som används, bör hålet vara av samma storlek som diametern av kilen ankare. Såvitt djupet beträffar kan ett ankare kan installeras i alla hål som är tillräckligt djupt för att täcka upp åtminstone en fjärdedel av en tum av sina gängor. Det är klokt att kontrollera den minsta ingjutning av ankaret själv. Detta är det minsta djup som leverantören av ankaret rekommenderar att du använder. Om detta djup inte uppfylls, finns det en chans att ankaret kan dras ut av betongen och det kan eller inte kan ta en ansenlig del av betong tillsammans med den, skapar ett större problem. Också vara noga med att inte träffa någon armeringsjärn under borrning eller ett annat hål kan behöva borras på en annan plats.

Steg 2 – Borra Betong

När hålet är borrat och rengöras ut, placera kilen änden av ankaret i hålet. Sedan använder en hammare för att pundet ankaret tills alla utom en fjärdedel tum av dess trådar är under ytan av betong eller har nått sin lägsta inbäddning.

Steg 3 – Sätt in ankare i hålet

Slutligen, placera en bricka och mutter på den exponerade änden av ankaret. Skruva muttern ner för hand tills den når ytan av betongen. Sedan, med hjälp av en skiftnyckel, fortsätter att snurra muttern. Snarare att fortsätta att snurra nedåt, bör muttern vara att dra ankaret uppåt. Denna rörelse kommer att tvinga hylsan av ankaret för att bredda, säkra ankaret.

Steg 4 – Applicera en bricka och mutter