med hjälp av Neem olja att döda japanska skalbagge

Neem olja, pressad från frön av Nimträd är en utmärkt resurs för att döda en vuxen japanska skalbaggen. Japanska skalbaggen larver kläcks i den övre jordytan av en gräsmatta och tillbringar det första året av sitt liv under jord. För att förhindra att deras larver måste du döda vuxna skalbaggar.

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, Susan Patterson tillägger: “Neem olja bidrar också till att avskräcka spinnkvalster och bladlöss från trädgårdsväxter.”

Steg 1 – Gör en Neem oljeblandning

Du behöver en liter vatten, ett uns av n EEM olja och en tesked mild flytande tvål. Blanda tvål och vatten och sedan lägga n EEM olja långsamt under omrörning. En hand sprayflaska är idealisk för applicering av blandningen på växterna.

Steg 2 – Spray dina växter

Den bästa tiden att spraya är tidigt på morgonen och tidig kväll. Skaka sprayen väl före användning. Se till att alla av anläggningens bladverk täcks. Mätta marken under växter också.

Steg 3 – Upprepa krävs

TIPS: Susan varnar dig “Spraya inte Neem olja direkt på växt blommor.”

Steg 4 – Förbered att attackera Larver

Sprayen behöver förnya en gång i veckan. Du bör också åter spray efter regn. Sprayen ska inte döda insekter (om du lyckas spraya dem direkt) men det kommer att göra växterna luktar och smakar oaptitlig. Om insekterna gör svälja blandning det börjar att attackera hårt exoskelett och skalbaggen kommer så småningom att dö när den kollapsar. Insekter som inte äter bladen eller stjälkar av plantorna inte kommer att påverkas.

Steg 5 – biologisk krigföring

Nu när du har gjort en betydande minskning av skalbagge nummer du måste vända sig till larverna. Insekticider kan användas mot larver, men de är inte alltid säkra eller effektiva.

Steg 6 – Sprid Vinter Spore Powder

Steg 7 – Själv förevigar

Milky spore sjukdom orsakas av bakterier och kan nu köpas i en torr pulverform. Milky attacker spor sjukdom och dödar larver av den japanska skalbaggen.

Sprid pulvret försiktigt över din gräsmatta och andra misstänkta områden i din trädgård. Bakterierna kommer att ätas av larverna. Bakterierna ökar en stor hastighet inuti larverna och slutligen döda den. Som de döda larver sönderdelas, är bakterierna frigjorda i marken igen och är redo att attackera nästa omgång av larver.

Vinter spor bakterier reproducera och upprätthålla en hög nivå av skydd mot larverna under många år,. En kombinerad användning av n EEM olja och m ilky s por kommer att bidra till att hålla antalet japanska skalbaggar ner, men det är inte ett ögonblick dödande lösning. Du kommer att behöva tillgripa borttagning skalbaggar hand om du ser dem att starta i vissa områden. Det stora problemet är att japanska skalbaggar kan flyga långa sträckor, så det finns alltid en risk för nya skalbaggar väljer din trädgård om du tillåter n EEM olja behandling för att hamna på efterkälken.