mask kompostering

Worm kompostering har blivit ganska populärt i dagens energieffektiva, gröna samvete samhället.

Hur mask kompostering fungerar; När den placeras i en komposterings bin eller lugg, kommer maskar äta ruttnande grönsaker, frukt och växter. Denna process kallas vermicomposting. Efter maskarna äter pålverk, kommer det att förvandlas till kompost genom maskens matsmältningen. Masken utsöndring anses kompost. Detta är en naturlig process för maskar som de har gjort detta sedan början av deras existens.

Tips för masken kompostering, Eftersom du kommer att reglera din kompost, är det klokt att bara använda rå matrester frukt och grönsaker. Det är inte föreslagit att kött eller mejeriprodukter av något slag för att säkerställa en sund mask komposteringsprocess. Kött och mejeriprodukter kan hindra komposteringsprocessen i maskar. Trots att bin ska fortsätta att omfattas, du fortfarande inte vill locka fruktflugor eller ohyra. Detta kan fortfarande hända, men efter dessa riktlinjer kommer att förhindra attraktion.

Om möjligt, försök att använda en mängd olika objekt som växtblad, men hålla sig borta från stickande mat som lök och sura livsmedel som apelsinskal.

Under en period av några månader din bin kommer att innehålla mer kompost än råvaror och du kommer att behöva börja enkel skördeprocessen.