Du kan göra en trä pall sko bänk

Justin har tillbringat år både som författare / redaktör och arbetar i yrken som en handyman, framer och installatör av takfönster. Han är fortfarande aktiv i sin verkstad, vilket gör saker ur andra saker, som glödande whisky barer, återvunna furubord och en butler robot (PIA).

Denna sko bänk var en slags provision från en vän som hade både en sko organisation problem och två gamla träpallar. Designen jag hade i åtanke var enkelt och skulle markera karaktären av den vittrade, gammalt trä. Det är också repeterbara, så att du kan bygga en alltför.

Steg 1 – Hitta pallarna

Bänken jag gjorde var 20 inches hög, 30 inches lång och 14 inches djup, och det används upp mest av två pallar.

Steg 2 – bryta ner Pallar

Om du ska större i någon dimension, behöver du minst en mer. Lastpallar är gjorda av oregelbundet trä, men tjockleken på lamellerna är konsekvent. Se bara till att alla pallar du får är av samma typ och storlek. Sök i gränder och kring byggarbetsplatser och andra platser där leveranser sker och pallar kastas. Naturligtvis kan du också köpa dem.

Steg 3 – Hacka Lamellerna storlek

Du behöver de långa lameller, inte de strukturella bitar. Med en tigersåg och en wrecking blad, skär mellan spjälorna och strukturen. Det kan vara en obekväm vinkel. Skär genom naglarna och om du måste dela upp virket också göra det strukturella bitar, inte lameller. Jag tycker att det är lättast att surra av naglar på ytterkanterna först, och sedan klippa ut mitt naglar – ta bort en lamell i taget.

Steg 4 – Sand Allt

Detta går mycket snabbare om du har en geringssåg, men du kan göra det med en cirkelsåg om du måste. Varje ben består av 2 20-tums stavarna, så du behöver åtta klippa till den längd. Klipp 4 lameller till 30 inches, för fram- och baksidan av toppen och hyllan. Klipp 4 lameller till 14 inches för sidorna av toppen och hyllan.

Steg 5 – please Frame Tillsammans

Kom ihåg att du arbetar med trä som har personlighet. Tänk på vad stavarna kommer att vara i fronten och vad du vill att funktionen. Jag hittade två lameller som hade liknande kvisthål och skär dem så att de skulle vara benen på framsidan av bänken.

Steg 6 – Tack på hyllan och Top

Steg 7 – Clamp och Secure

Jag valde de mest pittoreska lamellerna vara långa bårar för toppen och hyllan, men jag såg till att de alla hade en bra platt kant att möta och stödja lamellerna ovan.

För ytan av toppen och hyllan jag behövde en hel del lameller, alla 14 inches lång. Jag skulle vara ovilliga att göra matten på hur många lameller som jag behövde, även om de var vanliga i storlek, som står för mellanrummen mellan dem, men dessa fanns många olika bredder och inte ens rak ensidig på det. Jag har ställt in ett stopp på min såg vid 14 inches och matas in lamellerna tills jag hade en stapel som såg ut som det skulle vara tillräckligt.

Detta är den näst mest tråkiga steget, men åtminstone får du använda ett elverktyg. Du kommer aldrig att få detta trä att vara helt slät, men du måste slå de splitter ner och jämna ut platser där säden är otydlig. Jag använde en slumpmässig bana palm slipmaskin med 100 slippapper. Bär andningsskydd.

Varje ben är 2 stycken butted tillsammans och uppsatt på plats i rät vinkel längs långsidan. Jag använde Ryobi sladdlösa brad Spikpistol, som är perfekt för detta. Använd en hastighet torg för att hålla vinkeln in och tack dem tillsammans – 3 dyckert bör göra det. Gör alla fyra ben. Mät och markera på insidan av varje ben för höjden på den nedersta hyllan. Detta beror på bredden på trä du har valt att vara framåt och åt sidorna – i mitt fall var det 7 inches.

Att ta del av vilka ben du vill vänd framåt, please en främre bår i jämnhöjd med toppen av benen och en på märket i vinkeln. Klibbighet på sidorna, de bakre benen och de bakre bårar.

Steg 8 – Stain och Seal

Det är som att sätta ihop ett pussel. I mitt fall, en del av lamellerna var så bred som 4 inches och en del så smal som en tum. Återigen, med tanke på att det skulle vara intressant att titta på, lägga stavarna ut så att de täcker området med så få luckor som möjligt. Gör nedersta hyllan först så det är lättare att komma åt med spikpistolen. Beroende på bredden på lamellen, skjuta 1, 2, eller 3 dyckert för att hålla den säkert på plats. Håll pistolen vinkelrätt pjäsen så Brad inte hoppar ut åt sidan. Om så är fallet, kan du klippa bort det med avbitare.

Fortsätt hela vägen och sedan göra översta hyllan också.

Pressa hörnen från kant till kant med långa klämmor att få dem att passa så tätt och offentlig som de kan. Jag använde F-klämmor, men bar klämmor eller ens bungee sladdar kommer att göra. Från insidan, kör 2 woodscrews genom varje vinkel av benen och genom de främre och sido bårar. Gör detta i alla fyra hörnen på toppen och på hyllan. Nu din bänk är stark nog att sitta på.

Nu har vi kommit till den tråkigaste steget, och du får inte använda ett elverktyg. Vissa människor älskar att applicera en finish, så om det är du njuta av detta. För mig kan jag inte lösa in Zen av det, men det måste göras. Denna bänk kommer att få några slitage och hantering, så du måste skydda den. Jag valde en fläck och tätning i ett, i ridit trä grå. Detta skulle låsa in och lyfta fram den naturliga färgen och skydda den från skorna och personer som sitter på den. Borsta på åtminstone två lager, lätt slipning mellan varje applikation.

Det är allt. När det äntligen torr hitta en plats för ditt nya bänk och ladda upp det med skor.