arbetar med krom mässing pipe

Det finns några saker att tänka på när du fyller jobb som kräver att du kan arbeta med krom mässing rör.

Krom mässingsrör består av koppar och zink. De kvaliteter av krom mässing fluktuera beroende på hur stor andel av koppar till zink i röret. Den högsta kvalitet krom mässing rör består av mer koppar än zink, vanligen 85 procent koppar och 15 procent zink.

Sammansättning av Chrome Brass

Chromes mässingsrör vanligen ut i 12-meters längder och har en diameter som sträcker sig från 1/8 tum till 12 inches. Den fulla längden av röret behöver vara jämnt stöd för att förhindra nedbuktning om de förvaras under en längre period. Mässing krom rör är mjukare än stålrör, så var försiktig när du arbetar med laster och klämmor för att undvika att skada röret. Samt, expanderar mässing rör mer än stålrör, som kräver mer utrymme utrymme än stål skulle när den är installerad. Chrome mässing rör bör inte böjas som att böja röret kan orsaka krom flaga och spricka.

Arbeta med Chrome Brass

Några fördelar med att använda krom mässing är att det är korrosionsbeständig, mindre expansiv och mer följsamma än andra metaller såsom stål. En nackdel med krom mässing är att det är inte mycket motståndskraftig mot kyla. Samt krom mässing är tung, vilket kan lägga alltför stor vikt vid att göra ett hållbart alternativ för vissa jobb.

Fördelar och nackdelar