användning av mineralullsisolering för filtrering

Mineralull är ett populärt material som används för ett antal olika tillämpningar. Mineralull används för isolering, filtrering, som ett odlingsmedium för utsäde och för ljudisolering. Det finns ett antal fördelar med att använda mineralullsisolering som ett filter. Materialet är relativt billig och gör det möjligt att avlägsna sediment och främmande kroppar från vätskor.

Mineralull är också kända som mineralfibrer eller Man Made Mineral Fibers. Dessa är material som är tillverkade med användning av mineraler och metalloxider. Vissa syntetiska fibrer kan också användas för att skapa mineralull. Dessa inkluderar fiberglas, keramik och olika andra syntetiska fibrer.

Vad är mineralull?

Mineralull kallas stenull eller stenull. Detta används normalt i många hem som isolering. Men det kan också lika gärna användas som ett filtermaterial.

som Isolering

Det vanligaste användningsområdet för mineralull i bostäder är som isolering. Medan de individuella fibrerna inuti mineralulls leder värme bra, gör en matta av dem inte. En komprimerad matta av miljontals fibrer är en stor isolator som förhindrar värmen från att fly.

R Värde

Glasfiber är också brandsäkra, vilket gör det till en idealisk byggmaterial. Detta kan stoppa spridningen av eld och krävs i många byggnader. Den kan också sprutas på ytan av väggarna som en form av brandskydd.

som filter

En annan fördel med mineralull är att den inte har ätit av gnagare. Det enda verkliga problemet med materialet som en isolator är att om det blir våt, kan det bli en grund för bakterier och mögel avel.

R-värdet av isoleringen talar om hur bra isoleringen är. Ju högre R-värdet av isoleringen, desto mindre tjocklek måste du isolera ditt hem. Detta är en viktig person att tänka på eftersom vissa hem kan ha en begränsad mängd utrymme för isolering innanför murarna. I det här fallet måste du välja de högsta R-värden tillgängliga.

De tätt packade matta av fibrer gör också en idealisk filter som kan användas för att filtrera ett brett spektrum av vätskor. De individuella fibrerna och densiteten för isoleringen WLL påverka storleken på de partiklar som avlägsnas under filtrering. Med andra ord ju högre R-värde av isoleringen du använder som ett filter, desto fler partiklar det kommer att kunna ta bort.

anser också att R-värde när man tänker på den vätska som du filtrerar. Om du filtrerar något liknande vatten, sedan en hög R-värde material kommer troligen att vara lämpliga. Men för att filtrera något trögflytande som olja kommer att kräva mycket lägre R-värden vara effektiva. Om R-värdet är för högt för vätskan, kommer då att för mycket av det att absorberas av glasfiber.

Du måste också se till att vad du filtrering kan inte gå sönder eller lösa upp mineralull. Om det kan, då är det inte lämpligt.

Mineralullen kan tillskurna med hjälp av en kniv. Detta gör det mycket enkelt att använda den för att filtrera alla typer av olika vätskor.