ångspärrar och källare tak isolering

Takskott är viktigt i alla källaren eftersom det är en plats i hemmet där du förlorar mest värme. Tillsats av en ångspärr i källaren tillsammans med isoleringen är en bra och praktiskt sätt för att förhindra värmeförlust. Det kommer också att förhindra mögel och mjöldagg från att bli ett potentiellt hot genom att skydda isoleringen. När du installerar tak isolering tillsammans med en ångspärr måste du göra det på ett visst sätt för att få dem att vara effektiva. Artikeln som följer kommer att dela med dig flera tips och tricks och information hur man korrekt installera tak isolering tillsammans med en ångspärr.

De flesta tak isolering i källare rullas glasfibervadd. Dessa kan skäras och fyllda mellan golvbjälkarna. Ångspärren kan då placeras över isoleringen. Vad många inte gör är fästa isoleringen till reglarna. Detta verkar inte så mycket av ett problem eftersom isoleringen är ganska lätt, men det hänger från taket. Taket isolering kan rubba från balkarna och kommer att vila på ångspärren. Även om detta är inte verkar så mycket av ett problem vikten från batting kan orsaka ångspärren att lossna och falla med isoleringen med det. Tak isolering glasfiber mellan två pappersark. Alltid häfta ihop sidorna av isolering reglarna före placera ångspärren.

Fäst Isolering

Installera en ångspärr del av taket isoleringen är viktigt men du måste se till att barriären har korrekt storlek. Det kan inte vara kortare än längden av taket. Det måste täcka hela taket isolering och inte bara en del av det. Om dina pjäser är för kort måste du överlappa flera stycken för att få full nytta. Bredden på ångspärren ska vara sådan att den täcker halv ett av reglar till hälften av en annan regel. De kan sträcka sig mer än en våning regel om din ångspärr är tillräckligt stor.

Dimensionering ångspärr

När du installerar ångspärr över tak isolering i källaren måste du använda rätt sorts häftapparat och häftklamrar. Med en vanlig häftapparat som du skulle använda för papper kan slita plasten. Alla tår i ångspärren kan orsaka barriären misslyckas. Använd en automatisk häftapparat, såsom en pneumatisk häftapparat, att göra jobbet. Du vill också att använda T-50 häftklamrar eftersom de är tillräckligt stora och robust nog att hålla ångspärren på plats i år.

ordentlig häftning

Alla typer av utrymme kan orsaka taket isolering inte riktigt göra sitt jobb. När du installerar vadd se till att det är platt och även mot undergolvet. Om det finns några luckor längs sidorna av isoleringen sedan klippa bitar för att fylla dessa luckor. Detsamma gäller för ångspärren. Se till att den är platt och att varje ark överlappar en bredvid den.

Luckor och sömmar