Alla hjärtans dag present DIY: Guinness öl tvål i 9 steg

Som pedagog och professionell frilansande skribent, har Laurie Bloomfield en magisterexamen i språkutbildning. Hennes publikation portfölj innehåller hundratals artiklar om olika ämnen inklusive hem förbättring, gör det själv-projekt och landskapsarkitektur, liksom finansiering, föräldraskap och utbildning. Hon ger högkvalitativa artiklar som sträcker sig från traditionella till samtida ämnen i både tryckta och digitala format.

Göra tvål kan vara en ganska enkel projekt. Du kan använda denna process för att skapa en fantastisk Valentine present till din favorit öl drinker – Guinness öl tvål! Det fina med att lägga öl till en tvål recept är att det skapar krämig, skummande bubblor när du löddra upp. Och de humle och aminosyror är bra för utjämning och lugnande huden. Beroende på storleken på din bakform, bör du kunna få flera bra storlek tvålar ur detta recept med bara en flaska eller burk öl.

Steg 1 – få din öl till rumstemperatur

Om du köpt din öl vid rumstemperatur, lämna den på disken och inte kyla den. Om din öl har varit i kylskåpet, ta bort den och placera den på disken. Tillåt det sitta tillräckligt länge innan den kommer till rumstemperatur.

Steg 2 – Platta Beer

Öppna flaska eller burk och häll innehållet i ett medium Pyrex glasskål. Använd en mixer för att blanda öl tills det blir platt. Receptet kommer inte att fungera om det finns någon kolsyra alls i öl så vara säker på att vätska har absolut tillplattad. Låt öl att sitta i en timme eller två avslöjats så att alkoholen kan avdunsta från vätskan.

Steg 3 – Skär Soap i bitar

Packa varje stänger av ren, vit tvål.

Steg 4 – Smält tvål och öl Blandning

Använd en kökskniv för att noggrant skära tvålar i mindre bitar. Se till bitarna är lika dimensionerade så att de kommer att smälta i samma takt. Placera bitar av skär tvål in i glasskål tillsammans med den platta öl.

Steg 5 – Kontrollera Konsistens av blandningen

Placera skålen tvål och platt öl i mikrovågsugn. Hetta upp öl och tvålblandningen under ca två minuter. Använd en grytlapp att försiktigt ta bort skålen från mikrovågsugn och kontrollera konsistensen. Placera skålen tillbaka in i mikrovågsugn och fortsätta upphettning av öl och tvålblandningen, i två minuters intervall, tills den har en krämig konsistens.

Steg 6 – Tillsätt vanilj och oljor

Steg 7 – Häll blandningen i en kastrull

Använd en grytlapp att försiktigt ta bort blandningen från mikrovågsugnen. Om blandningen blir för torr, tillsätt några droppar kokosolja för att mjuka konsistens.

Mät en tesked vanilj och häll det i tvålblandningen.

Tillsätt 2 msk havregryn, 3 msk kokosolja och 5 msk till blandningen. Använd vispen helt kombinera alla ingredienser. Placera skålen tillbaka i mikrovågsugn och värme i korta intervall tills konsistensen är krämig igen.

Lätt borsta bakplåt med kokosolja. Häll tvålblandningen i pannan lämnar en liten mängd utrymme vid kanten på behållaren. Göra det möjligt för tvål för att ställa in över natten.

När tvålen är inställd, ta bort den från bakformen. Använd en kniv för att skära stor bit av tvål i mindre barer.

Steg 8 – Skär tvålen i Bars

Steg 9 – Lägg sista handen

ämnen

Här är där du kan gå galet dekorera din gåva. Du kan använda slaktbänken papper, omslagspapper, en korg eller gåva väska att linda upp dem. För att göra det extra speciellt, inkluderar några öl till råga!